lördag 20 februari 2010

Vårkänslor!!!

Lite konstig rubrik kan tyckas i snökaoset men även om det är rena Sibiriska vintern ute kanske man måste trixa lite för att det ska bli vår. Köket som jag tjatat om de senaste veckorna är i stort sett klart - kaklet fattas fortfarande.... Tänkte ni skulle få lite annat att läsa om och kika på.
Idag var det då äntligen dags för första sådden, blev lite inspirerad när jag var ute och skottade mig fram till växthuset, tror inte jag ljuger om jag säger att vi har dryga 60 cm snö på tomten... Pust!

Förra veckan skottade jag av 40 cm snö på växthustaket och idag tog jag mellan 20 och 40 cm till och det snöar fortfarande!!!
En lite mer lockande bild på samma växthus med tillhörande köksträdgård förra sommaren så man ser vad man har att förvänta sig, mmmmmmm.....

Ska satsa det mesta krutet på grönsaker och andra ätbara ting denna sommaren och några sorter jag sått idag är tomato "Tumbling tom yellow", "Picnictomat" och chilli "Razzmatazz". Självklart är ballongblommorna nerpetade också, ingen sommar utan dem. För många år sedan när jag jobbade i hemsjukvården var jag hem till en dam två gånger i veckan och en dag saknade jag ett träd som stått utanför hennes dörr. Frågade vart det tagit vägen och hon förklarade att hon slängt det då det var en ettåring men jag fick massor av frön av henne - till just Ballongblomman....
Både vita och blå har jag sått och jag hoppas det gror snart så vi får lite vårkänsla i huset. Här ser ni kontrasterna till snöyran utanför, det som sticker upp ute är blommor från myntan och dragonen i min örtagård utanför köksfönstret...

Jag sår i fyrkantiga plastkrukor i en storlek så jag får precis plats med fyra stycken i genomskinliga godislådor. Hål o locket gör det lätt att lufta. Om de olika sådderna gror ojämnt kan man bara byta plats på krukorna. Har sått så här de senaste åren och det fungerar super! Nu ska jag sätta mig ner och vänta på att det ska gro, trött efter allt slit utomhus. Så mycket som vi skottat senaste dygnen tror jag knappt jag skottat sedan jag flyttade ner till Västkusten för drygt tio år sedan. Nu tycker jag det räcker, jag vill ha VÅÅÅÅÅÅÅR!

På återseende - Maloppa

10 kommentarer:

 1. Din köksträdgård... jag är så imponerad. Ser mysigt och såå inbjudande ut. Precis så jag också vill ha det en dag. Tur att man kan drömma... :)

  Ha en fortsatt fin helg, trots snöyran!
  Kram Mia

  SvaraRadera
 2. Oj oj oj!!
  Vilken skillnad!
  Ja, nu är det så mycket snö ute att jag inte ens kan tänka mig att så något... det kommer väl aldrig att gå att plantera ut...?!
  Lycka till med dina sådder!

  SvaraRadera
 3. Skottat ja det har jag med gjort idag både tak och uppfarter,,undras om 60 cm kan stämma, ungarna i skolan mätte för två veckor sedan då hade vi 38 cm,,idag känns det mycket mer,,upp över knäna..
  Härligt att se växthus i sommarskrud för jAg längtar så till våren..ha en go helg kram Monica

  SvaraRadera
 4. Första bilden är förvisso mysig men den andra är ju helt underbar! SOM man längtar efter våren nu! Jag sår likadant som du fast utan lufthål i locken, det är suveränt precis som du säger. Här satsas det också allt mer på grönsakssådderna, jag gillar att plocka egenodlat och dessutom vet jag vad jag äter =) Ha en skön söndag / kram gittan

  SvaraRadera
 5. Ohh vad fint växthus med liten fin trägård..
  Jo nu längtar jag när jag ser detta.
  Fast annars njuter jag faktiskt.
  Annika

  SvaraRadera
 6. Det var lite skillnad på dina växthusbilder.
  Jag har sått mina fröer nu o dom har börjat kika upp, det mesta, men inte känner jag av några vårkänslor ändå=0 . Nä, jag tror det måste sluta snöa först innan dom känslorna kommer. Tror snart jag tar in julgranen igen istället. /Knatten

  SvaraRadera
 7. Vilken jättehärlig bild på ditt växthus och köksträdgården. Vad har du flätat "staket" av?
  Ps. Jag fick gå in på Wikipedia och kolla exakt vad en ornitolog gör!:-) Nu vet jag, intressant!
  Kram. Agneta

  SvaraRadera
 8. Det är ju vi här uppe som brukar få all denna snö! Vi har inte alls lika mycket som ni (men det räcker till i alla fall...).

  Din sommarbild över den fina köksträdgården ger mig längtan efter varmare tider.

  SvaraRadera
 9. Jag föredrar fatiskt det grönskande växthuset. Är så trött på vintern
  Ha det så bra

  SvaraRadera
 10. Gillar andra bilden :=)) oj vad man längtar...
  kramiz//kullervilla

  SvaraRadera