tisdag 24 maj 2011

Att vara eller att inte vara.....

.....Shakespeares berömda ord har fått mycket substans för mig sista tiden. Eftersom jag sista året legat lite lågt i det mesta har jag funderat mycket på mitt bloggande. Det har varken funnits ork eller inspiration att fortsätta men någonting inom mig har ändå fått mig att med jämna, men långa, intervaller satt mig vid datorn och bloggat. Alla de underbara bloggare jag lärt känna genom åren som faktiskt läst min blogg och kommenterat gör att jag nu gör ett försök att VARA!
En av mina livlinor har varit stickningen som jag började med för något år sedan. Ett monotomt upprepande av maskor och fokus på det lilla var precis vad jag behövde. Att det sedan resulterar i något förhoppningsvis vackert och användbart är ju extra roligt. I går blockade (fuktade och spände upp på tork) jag min citronschal, ett projekt som jag för ett år sedan såg som oöverststigligt men som nu är klart.

När jag var inne på sluttampen av avmaskningen tog garnet slut och köpa ett nystan för 30 maskor eller repa upp de hundratals maskor jag redan maskat av var inte ett alternativ. Tog då ett garn i en annan färg och skarvade med, virkade sedan en spetskant med glaspärlor längst ner. Blev riktigt nöjd med kontrasten.

Nu har jag något snyggt att svepa runt nacken även sommartid då denna är i bomull/lin och inte ull som mina andra alster.....

När man sitter där själv med sin stickning eller sitter ute i växthuset och myser hinner man tänka mycket och ett resultat är att jag kommit fram till att jag på ett annat plan i livet väljer INTE VARA. Jag väljer att efter sju år gå vidare i arbetslivet för att prova på mina vingar närmare hemmet och med andra arbetsuppgifter. Man ångrar sällan det man gör men ofta det man inte gör. Jag kan bara hoppas jag valt rätt men man måste ta beslut här i livet, annars slutar man livet ståendes på ett ben....
På återseende, om förhoppningsvis inte så lång tid *ler* - Maloppa

7 kommentarer:

 1. Supersnyggt!! Snyggt med glaspärlorna längs kanten.

  SvaraRadera
 2. Blir alltid lika glad när du skriver något...
  Underbar sjal du stickat, vilken tur garnet tog slut. Riktigt läckert med en annan färg...
  kramiz//kullervilla

  SvaraRadera
 3. Tack till er båda, har fastnat för pärlor på stickat, dels ger det ett exklusivt utseende och dessutom ger det en härlig tyngd i schalarna / Maria

  SvaraRadera
 4. Vad underbar din Citron är!! Läckert med pärlorna och annan färg på kanten!
  Lycka till med nya(?) jobbet! Kommer bli jättebra!
  Kramar

  SvaraRadera
 5. Åh, Maloppa! Inte behöver man sluta blogga bara för att man inte gör det så ofta. Jag läser gärna det du skriver när du väl skriver.
  Lycka till med nya jobbet! Som du säger är det sällan det man gör man ångrar...

  En varm kram från Madeleine i Strängnäs...

  SvaraRadera
 6. Ingaredstoka: Tack, ibland kan oturen vändas till tur, skulle inte vilja ha den på annat sätt nu och ja, jag ska byta jobb, kommun o arbetsgivare så jag kommer till min hemkommun, bättre tider o cykelavstånd.
  Madeleine: Tack för de fina orden, de värmer :)
  Hennele: Tack till dig också :)

  SvaraRadera